Український хакер зламував іноземні банки і виводив гроші через криптовалюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український хакер зламував іноземні банки і виводив гроші через криптовалюти

Кримінал
762
Співробітники кіберполіції у Львівській області викрили українського хакера, який незаконно викрадав гроші у клієнтів іноземних банків, створивши власне шкідливе програмне забезпечення, повідомила прес-служба кіберполіції. Після отримання доступу до акаунтів хакер виводив гроші за допомогою криптовалют і електронних гаманців.
“Кіберполіція встановила, що до цієї діяльності причетний 22-річний чоловік, який за допомогою внутрішньо генерованого шкідливого програмного забезпечення і підбору паролів шляхом брутфорс атак несанкціоновано втручався в роботу автоматизованих систем іноземних банків”, – йдеться в повідомленні.
Правоохоронці провели обшуки за місцем проживання фігуранта і в транспортних засобах. За результатами вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, флеш-накопичувачі, банківські картки та готівку.
За фактом відкрито кримінальне провадження ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу комп’ютерів, автоматизованих систем, комп’ютерних мереж або мереж електрозв’язку) Кримінального кодексу. Хакеру загрожує до шести років позбавлення волі.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас