Зеленський зняв санкції з деяких компаній IT-сфери — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський зняв санкції з деяких компаній IT-сфери

Фондовий ринок
1107
Компанії ТОВ “Монт Уа” , “Сапран Україна”, “ГІСІНФО”, а також дев’ять ТОВ з групи компаній “Парус”, що працюють в сфері IT, виключені з українського списку санкцій, куди вони були включені рішенням РНБО і указом президента Петра Порошенка в 2017 році.
Відповідне рішення РНБО від 14 травня 2020 року ввів у дію Президент Володимир Зеленський.
Йдеться, зокрема, про компанії “Парус-Спецпроект”, “Парус-2”, “Парус-Впровадження”, “Парус-Місто” (всі – Київ), “Парус-Прикарпаття” (Івано-Франківськ), “Парус-Донбас” (Краматорськ), “Центр інформаційних технологій “Парус-Єднання” (Миколаїв), “Південний Парус” (Одеса) і ТОВ “Парус-Лев” (Львів).
Група компаній “Парус”, яка пропонує ПЗ для управління підприємством і є конкурентом “1С”, протестувала проти включення її в санкційний список і заявляла, що з середини 2003 року розробляє виключно національний програмний продукт.
На час введення санкцій на сайті групи компаній вказувалося, що вона включала регіональну мережу з 28 регіональних представництв і більш ніж два десятки дилерських компаній. Загальна кількість її співробітників перевищувала 550, з яких понад 250 працювали в Києві.
Кількість інсталяцій перевищує 200 тис., а в числі клієнтів були вказані Адміністрація Президента, Служба безпеки України, Мін’юст, Міноборони, МВС, Мінекономіки, Держфінінспекція, МЗС, Антимонопольний комітет України, Верховний суд. Також серед клієнтів називалися “Укртелеком”, “Укрнафта”, “Укргазвидобування”, великі виробничі, страхові, транспортні, торгові компанії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас