Кого з заробітчан чекають за кордоном - кадровик озвучила професії і розмір зарплат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кого з заробітчан чекають за кордоном - кадровик озвучила професії і розмір зарплат

Особисті фінанси
16443
Експерт міжнародного кадрового порталу Юлія Дрожжина в ефірі каналу “Україна 24” розповіла про ситуацію на ринку праці за кордоном.
“Як до карантину, так і зараз високий інтерес представляють такі сфери, як будівництво, робочий персонал, виробництво (пакувальники, різнороби), досить високий інтерес і до більш кваліфікованих співробітників – IT-менеджери, вищий менеджмент, сфера продажів, обслуговуючий персонал, домашній персонал. Тенденції залишилися такими ж, якими були до карантину”, – сказала Дрожжина.
На її думку, з відновленням пересування між кордонами настане нова хвиля міграції, а вакансій достатньо.
“Вакансії також нікуди не зникали, частина з них має відкладену пропозицію, коли роботодавець пише про проведення співбесіди, а остаточне рішення прийме після зняття карантину. Які сфери – те ж саме будівництво, транспорт, аграрний сектор, домашній персонал”, – сказала Дрожжина.
Експерт констатує, що зарплати в Україні неконкурентоспроможні, і у людей є мотивація виїжджати.
“Якщо говорити про робочий персонал – то в Україні, якщо не брати до уваги великі міста, зарплата починаються від 4-6 тис. гривень, за кордоном – від 1 300 євро. В Україні теж можна знайти роботу, є пропозиції для слюсарів з зарплатою від 25 000 гривень, але вони не масові”, – сказала Дрожжина.
Стабільно високий інтерес до українських заробітчан, за даними експерта, виявляють Польща, Німеччина, Фінляндія, Італія, Іспанія. Польща зазвичай зацікавлена в будівельниках і аграріях, Німеччина – в молодшому медперсоналі, Італія і Іспанія – в домашньому персоналі.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас