Скільки ритейлерів скоротили штат і як працюють нині (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки ритейлерів скоротили штат і як працюють нині (інфографіка)

Особисті фінанси
1163
Враховуючи обмеження діяльності торговельних точок, ритейлери змушені вдаватись до антикризових заходів задля зменшення рівня збитків. 83% опитаних ритейлерів зазначили, що одним із заходів оптимізації витрат був перегляд умов з орендодавцями.
Про це йдеться в опитуванні Colliers International.
Близько 70% ритейлерів, що взяли участь в опитуванні, перевели працівників у відпустку за свій рахунок. Серед респондентів, до таких заходів найменше вдавались представники сегменту «продуктовий супермаркет» та «товари для дому».
Серед представників українського бізнесу понад 70% змушені були відправити своїх співробітників у відпустку за власний рахунок. Водночас, серед міжнародних компаній – лише половина респондентів зазначили, що відправили співробітників у неоплачувану відпустку.
32% опитаних респондентів зазначили, що почали скорочувати штат. Найбільше – представники сегменту fashion та ресторани.
56% респондентів зазначили, що вдались до зменшення маркетингових бюджетів.
Як працюють нині:
Скільки ритейлерів скоротили штат і як працюють нині (інфографіка)
Інфографіка Colliers International
Парламент та уряд ухвалили ряд ініціатив, надаючи змогу ритейлерам, що змушені були закрити свої локації, не платити орендних ставок.
Які умови з орендодавцями зараз:
Скільки ритейлерів скоротили штат і як працюють нині (інфографіка)
Лише 11% опитаних ритейлерів зазначили, що продовжують сплачувати орендну ставку в повному обсязі. В основному, таку відповідь надали представники сегментів, що продовжили працювати під час карантину без обмежень. Близько 40% ритейлерів зазначають, що продовжують сплачувати орендну ставку, але зі знижкою.
Серед опитаних ритейлерів, понад 70% продовжують сплачувати комунальні платежі.
Зміни в поставках:
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас