Міжбанк: дефіцит гривні спрацює на користь зміцнення нацвалюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: дефіцит гривні спрацює на користь зміцнення нацвалюти

Валюта
1636
Цей четвер пройде на валютному ринку дуже неоднозначно.
З одного боку, наближається період бюджетних платежів у клієнтів. На тлі загального гривневого безгрошів’я у компаній в умовах карантину період концентрації ресурсів під розрахунки з державою розтягується в часі. Тому компанії не поспішають відволікати ресурси на оплату валютних контрактів (якщо терміни по них ще це дозволяють), а намагаються зібрати необхідну гривню. Якщо додати до цього ще й зростання неплатежів між контрагентами – на ринку немає особливого попиту на валюту, бо у імпортерів просто немає гривні на її купівлю. Дефіцит гривні працює на користь зміцнення нацвалюти.
З іншого боку, просідання курсу останніх днів почало залучати тих нерезидентів, хто все ж йде з нашого ринку ОВДП і вони періодично активно і водночас “без зайвого шуму” стали купувати валюту під виведення її за кордон і фіксацію своїх результатів по грі з нашими ОВДП. Це періодично додає несподіваного попиту на валюту на міжбанку, коли хтось із гравців з нашими паперами з’являється на міжбанку з купівлею.
В цілому, сьогоднішній день на торгах пройде під дією двох факторів: ситуативних завдань великих гравців з купівлі/продажу валюти і можливих нових інтервенцій НБУ з викупу долара в разі його надлишку на ринку. Котирування інтервенції Нацбанку продовжать фактично диктувати всьому міжбанку цінові орієнтири по курсу протягом дня. Спекулянти працюватимуть в четвер тільки в форматі “в дві сторони”, позаяк кінцевого покупця на валюту, запропоновану ними й “розігріту” по курсу, їм знаходити все складніше.
Finance.ua прогнозує коридор по долару 14 травня на міжбанку в межах 26,60-26,85 гривень з обсягами операцій до $160-190 млн при здійсненні до 430-490 угод.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 26,69 / 26,72
євро – 28,99 / 29,02
російський рубль – 0,3632 / 0,3640
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас