Агентство авіабезпеки ЄС внесло три українські аеропорти до списку ризикових — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Агентство авіабезпеки ЄС внесло три українські аеропорти до списку ризикових

Фондовий ринок
1204
Європейське агентство авіаційної безпеки (EASA) внесло до списку аеропортів, розташованих районах з високим ризиком передачі інфекції COVID-19, аеропорти в Києві та Чернівцях.
Список доступний на сайті агентства.
У списку не вказано назви аеропортів, а тільки міста. Напевне, до нього включені обидва столичні аеропорти “Бориспіль” і “Київ”, і міжнародний аеропорт “Чернівці”.
На сайті EASA вказується, що список ризикових аеропортів розроблений в координації з державами-членами EASA і заснований на інформації від Всесвітньої організації здоров’я, Європейського центру профілактики та контролю захворювань, а також інших авторитетних інститутів громадської охорони здоров’я.
Перебування українських аеропортів в цьому списку означає, що літаки, які літають в і з України, повинні проходити повну дезінфекцію спеціалізованими засобами після кожного польоту в і з українських аеропортів.
Також ці літаки мають бути обладнані одним або кількома універсальними комплектами для захисту членів екіпажу, що надають допомогу в разі потенційних випадків зараження COVID-19, а також для очищення і правильного видалення потенційно інфікованого вмісту.
Оновлений список стає чинним 14 травня. Загалом до переліку ризикових потрапили аеропорти 32 країн світу, серед яких 9 країн ЄС, які найбільше постраждали від коронавірусу, а також ряд аеропортів США, Росії і Великобританії.
Раніше повідомлялося, що авіакомпанії Czech Airlines, Wizz Аіr і Lufthansa планують відновити регулярні рейси з України з кінця травня-початку червня.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас