Зеленський назвав головні умови для зміни етапів пом’якшення карантину (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський назвав головні умови для зміни етапів пом’якшення карантину (відео)

Казна та Політика
551
Президент України Володимир Зеленський заявив, що кожен наступний етап пом’якшення залежить від показників захворюваності на COVID-19 та завантаженості лікарень.
Про це йдеться у його відеозверненні.
«Кожен наступний етап пом’якшення можливий тільки тоді, коли ми досягнемо конкретних показників, зокрема, помірної кількості нових випадків захворілих та некритичного завантаження ліжок у лікарнях», – заявив Зеленський.
Другий етап пом’якшення карантину в Україні запланований на 22 травня і торкнеться ще кількох сфер життя.
Він зазначив, що пом’якшити карантинні заходи планують зокрема щодо спортивних змагань, роботи готелів та проведення Зовнішнього незалежного оцінювання.
«Вже третій день ми з вами живемо в режимі першого етапу пом’якшення карантину. Ключове слово не скасування, не кінець, а саме пом’якшення… Другий етап пом’якшення карантину планується на 22 травня. Він торкнеться, зокрема, спортивних змагань, роботи готелів, проведення ЗНО та іншого», — сказав президент.
Він додав, що відкриття авіасполучення, кінотеатрів у країні та метро залежить від конкретних показників поширення коронавірусу. «Я ще раз прошу вас порівняти нашу статистику і показники інших країн, зокрема сусідів. Нам вдається утримувати ситуацію завдяки своєчасним діям і вашій підтримці. Давайте це продовжимо», — зазначив Зеленський.
Нагадаємо, 4 травня Кабмін продовжив карантин до 22 травня та вирішив зняти ряд заборон, починаючи з 11 травня.
Хвилюєшся за себе та близьких? Страхування від коронавірусу від 150 грн за пів року. Виплати під час COVID-19 до 50 тисяч гривень.

Страхування від коронавірусу

За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас