Одна з найбільших та найстарших авіакомпаній світу заявила про банкрутство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Одна з найбільших та найстарших авіакомпаній світу заявила про банкрутство

Фондовий ринок
2568
Найбільша авіакомпанія Колумбії і друга за величиною авіакомпанія Латинської Америки Avianca Holdings подала заяву про банкрутство для початку процесу реорганізації в зв’язку з кризою, викликаною пандемією коронавірусу.
Про це йдеться у заяві компанії.
«10 травня 2020 року Avianca Holdings SA і ряд її дочірніх компаній і філій подали добровільні клопотання відповідно до глави 11 Кодексу про банкрутство США … щоб зберегти і реорганізувати підприємства Avianca, в той час як компанія продовжує відчувати на собі вплив пандемії Covid-19» , – йдеться у заяві.
Відзначається, що авіакомпанія під час реорганізації продовжить роботу і обслуговування клієнтів і збереже робочі місця. Крім того, Avianca веде переговори з урядом Колумбії та представниками ключових ринків щодо фінансової допомоги на час процесу реорганізації.
Зазначимо, що авіакомпанія Avianca була заснована 5 грудня 1919 року, наразі вона є другою найстаршою авіакомпанією в світі після KLM.
Раніше видання Bloomberg повідомило, що більшості авіакомпаній загрожує банкрутство до кінця травня. Частина авіакомпаній зіткнулася з технічним банкрутством ще до середини березня, оскільки їх грошові резерви швидко виснажилися через скасування рейсів і різкого падіння попиту на перельоти.
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас