Microsoft інвестує $1,5 млрд у будівництво дата-центру в Італії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft інвестує $1,5 млрд у будівництво дата-центру в Італії

Фондовий ринок
486
Американський гігант Microsoft оголосила про інвестиції обсягом 1,5 мільярда доларів для прискорення цифрової трансформації в Італії.
Про це йдеться в офіційному повідомленні на сторінці компанії.
Компанія Microsoft оголосила інвестиційний план обсягом 1,5 мільярда доларів для прискорення цифрової трансформації в Італії. Це 5-річний план під назвою “Амбіція Італія. Цифровий перезапуск” (“Ambizione Italia #DigitalRestart”), заснований на стратегічній ініціативі “Амбіція Італія”, створеній в 2018 році.
Він передбачає інвестиції в хмарні сервіси, зокрема, побудову першого Центру обробки даних у Мілані, який надаватиме підприємствам доступ до хмарних сервісів компанії з їх різноманітними можливостями, а також – програми з навчання навичок у сфері цифрових технологій та підвищення кваліфікації.
Зокрема, Microsoft розширить партнерство з поштою Італії (Poste Italiane) і пропонуватиме програми цифрового навчання для підприємств малого та середнього бізнесу, надаючи їм також доступ до хабів штучного інтелекту.
“Це ще раз підтверджує, що Італія може бути хабом для інвестицій, інновацій та розвитку. План “Ambizione Italia #DigitalRestart” допоможе прискорити цифрову трансформацію нашої країни. Ініціатива Microsoft з її хмарними сервісами і “розумними” технологіями для малого і середнього бізнесу допоможе Італії швидше рухатися в цьому напрямку. Новий Альянс стійкості (Sustainability Alliance), який просуває Microsoft, також важливий для нашого національного нового зеленого курсу”, – зазначив прем’єр-міністр Італії Джузеппе Конте.
Microsoft анонсувала також інвестицію в розмірі 1 млрд доларів в Польщу – для побудови найбільшого в Центральній і Східній Європі центру обробки даних, яка стане найбільшою ІТ-інвестицією в історії країни.
Центр обробки даних буде побудований у Варшаві або поблизу міста. Microsoft виділить гроші не тільки на будівництво та інфраструктуру, а й на навчання програмістів, інженерів, архітекторів.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас