Кредитний рейтинг "Кредобанку" отримав найвищу оцінку на рівні uaAAA — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кредитний рейтинг "Кредобанку" отримав найвищу оцінку на рівні uaAAA

Особисті фінанси
22
Рейтингові агентства «Експерт-Рейтинг» та «Стандарт-Рейтинг» оновили кредитний рейтинг АТ «Кредобанк» та облігацій банку, які знаходяться в обігу, вкотре підтвердивши його на рівні uaAAА, що є найвищою в Україні оцінкою кредитного рейтингу за національною шкалою.
Рішення про оновлення рейтингів «Кредобанк» прийняте відповідно до результатів аналізу підсумків роботи Банку за 2019 рік, регулярної та особливої інформації Банку як емітента цінних паперів, та окремих форм статистичної звітності Банку за січень-березень 2020 року.
РА «Стандарт-Рейтинг» відзначає, що за підсумками 2019 року ключові балансові показники Кредобанку продемонстрували хороші темпи приросту: власний капітал банку збільшився на 27%; активи виросли на 14%; обсяг кредитів та заборгованості клієнтів збільшився на 21%; зобов’язання показали приріст на 12%. Також, агентство додає, що у 2019 році Кредобанк продовжував нарощувати ресурсну базу за рахунок залучення коштів фізичних та юридичних осіб і за даний період обсяг коштів фізичних осіб зріс на 13%, а кошти юридичних осіб збільшились на 16%.
Своєю чергою, аналітики РА «Експерт-Рейтинг» звертають увагу, що станом на 1 квітня 2020 розмір регулятивного капіталу Кредобанку складав 2 млрд. грн., що більш ніж у 10 разів перевищило граничне значення, встановлене НБУ, а норматив адекватності капіталу був на рівні 15%, що на 5 пунктів перевищувало встановлене НБУ граничне значення.
Аналітики обох агентств звернули увагу на високі показники структури та якості активів, ліквідності та дохідності операцій. Станом на початок березня 2020 року частка NPL Банку була в 5,3 рази нижчою за середньоринковий показник, що свідчить про високу якість кредитного портфеля АТ «Кредобанк». Нормативи ліквідності (Н6, LCRвв та LCRів), на думку аналітиків, знаходяться на достатньому рівні, на що вказують їхні значення, які з запасом перевищували встановлені НБУ граничні відмітки. Щодо прибутковості, то за підсумками 2019 року «Кредобанк» отримав прибуток в обсязі 538 млн. грн., що на 6% перевищило прибуток Банку за 2018 рік.
«Станом на початок квітня 2020 року АТ „Кредобанк“ був добре забезпечений основним та регулятивним капіталом. Рівень забезпеченості Банку ліквідністю був достатнім, про що свідчать відповідні нормативи (Н6, LCRвв та LCRів), які з запасом перевищували встановлені НБУ граничні значення», — повідомляє РА «Експерт-Рейтинг».
«Кредобанк продовжував дотримуватись орієнтованої на дохідність політики управління ліквідністю, що було виправдано з огляду на масштаби його діяльності та рівень зовнішньої підтримки зі сторони акціонера. Станом на початок квітня 2020 року Банк був добре забезпечений основним та регулятивним капіталом, що, з урахуванням наявності зовнішньої підтримки від PKO Bank Polski S.A., дозволяє оновити кредитний рейтинг Банку з найвищою оцінкою за національною шкалою», — йдеться в офіційному повідомленні рейтингового агентства «Стандарт-Рейтинг».
Нагадаємо, у лютому 2020 року Кредобанк був відзначений за якість кредитного порфелю.
За матеріалами:
Кредобанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас