Через Telegram злили особисті дані мільйонів українців, СБУ завела справу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через Telegram злили особисті дані мільйонів українців, СБУ завела справу

1992
Служба безпеки України розпочала розслідування за фактом зливу персональних даних мільйонів українців через Telegram-бот.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook віце-прем’єра – міністра цифрової трансформації Михайла Федорова.
Федоров зазначив, що в Telegram почав роботу бот, який працює з великими обсягами персональних даних.
“Відразу активно почали поширювати фейк, що ця інформація пов’язана з роботою додатку “Дія”. Це неможливо навіть теоретично”, – заявив Федоров.
За його словами, “Дія” не має бази даних і не накопичує таку інформацію. При цьому кількість інформації, яка доступна в зазначеному боті, в десятки разів перевищує ту, з якою працює додаток.
Він також зазначив, що через Telegram в мережу зливаються бази даних “ПриватБанку” (до націоналізації), а також соціальних мереж ВКонтакте і Linkedin.
“Службою безпеки України розпочато відповідні слідчі дії щодо роботи Telegram-бота і доступних в ньому персональних даних”, – додав Федоров.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Верховній Раді України рекомендують продовжити заборону на російські соцмережі. Ця заборона діє з весни 2017 року.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас