Кабмін оприлюднив постанову про держрегулювання цін (перелік товарів) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін оприлюднив постанову про держрегулювання цін (перелік товарів)

Казна та Політика
886
Кабінет міністрів оприлюднив постанову про державне регулювання цін на соціально значущі продукти, засоби захисту, антисептики і фармпрепарати.
Відповідну постанову Кабінету міністрів №341 опубліковано в «Урядовому кур’єрі».
Вона набирає чинності через 10 днів з дня опублікування та діє до кінця карантину.
Як сказано в тексті постанови, регулювання здійснюватиметься шляхом декларування зміни роздрібних цін на ці товари.
До переліку соціально значущих продуктів увійшли:
  • вода мінеральна без газу, птиця (тушка куряча), яйця курячі категорії С1,
  • хліб житньо-пшеничний, молоко пастеризоване жирністю 2,5% (в плівці),
  • крупа гречана, цукор-пісок, пшеничне борошно вищого ґатунку, масло вершкове жирністю 72,5%, макаронні вироби вітчизняного виробництва (вермішель з пшеничного борошна вищого ґатунку).
Що стосується товарів протиепідеміологічного призначення, то до них Кабмін відніс низку лікарських засобів: Paracetamol, Azythromycin, Ampicillin, Amoxicillin, Ceftriaxone, Moxifloxacin, Amoxicillin and beta-lactamase inhibitor.
Крім того, до переліку увійшли антисептики і дезинфікуючі засоби – хлоргексидин, етанол, повідон йоду, засіб на спиртовій основі для протирання рук, які містять хлор і інші препарати для дезінфекції поверхонь, хлороксіленол; кишеньковий спиртовмісний антисептик для рук; дезінфікуючі засоби для обробки рук і шкіри, а також поверхонь; мийно-дезінфекційні засоби для прання, інструментів і обладнання.
Також до переліку товарів, що підлягають держрегулюванню, включені двадцять найменувань засобів індивідуального захисту, серед яких медичні маски, рукавички, костюми, захисні окуляри, респіратори FFP2 і FFP3, бахіли, фільтри для масок тощо.
Декларація застосовується в разі, якщо ціни на зазначені товари змінилися на 15% і більше протягом місяця до початку дії прийнятої постанови, на 10-15% – за два тижні до початку дії, на 5-10% – за три дні до початку дії ініціативи уряду.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас