"Укрзалізниця" обмежила зарплату членів правління до 47 тисяч гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрзалізниця" обмежила зарплату членів правління до 47 тисяч гривень

Фондовий ринок
179
Акціонерна компанія “Укрзалізниця” обмежила зарплату членів правління до 47 тисяч гривень на період карантину, а також знизила на 25% зарплати всіх топ-менеджерів центрального апарату.
Про це повідомив в. о. глави «Укрзалізниці» Іван Юрик на своїй сторінці в Facebook.
«Дві новини: «Укрзалізниця» виконує Закон про обмеження оплати праці членів правління. Рішення реалізовано. Члени правління будуть отримувати 47 230 грн на період карантину. Більше того, зарплати всіх топ-менеджерів центрального апарату «Укрзалізниці» в добровільному порядку знижені на 25%», – написав він. За словами Юрика, компанія повністю солідарна і підтримує позицію парламенту і уряду, вживаючи всіх заходів з оптимізації витрат для стабільної роботи галузі в цей непростий для держави період. «Ключове завдання зараз – забезпечити стабільні перевезення, зберегти робочі місця і надати працівникам соціальний захист і підтримку», – зазначив він.
У 2019 році винагорода членів правління і наглядової ради «Укрзалізниці» збільшилася майже в 2 рази – до 71,4 млн грн і 43,4 млн грн. Верховна Рада 13 квітня ухвалила закон про внесення змін до держбюджету, яким серед іншого обмежила грошове забезпечення працівників бюджетних установ десятьма мінімальними зарплатами. З 1 квітня і до кінця карантину заробітні плати в державному секторі не можуть перевищувати 47,2 тис. грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас