У Києві судитимуть зловмисників, які викрали з "обмінника" 9 млн гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві судитимуть зловмисників, які викрали з "обмінника" 9 млн гривень

Кримінал
522
У Києві судитимуть неодноразово судимого жителя Одеської області та його спільницю, які у січні цього року викрали з “обмінника” 9 млн гривень.
“…Завершено досудове розслідування відносно неодноразово судимого мешканця Одеської області та його спільниці, які підозрюються у викраденні з обмінного пункту грошових коштів у особливо великих розмірах”, – сказано у повідомленні.
Зазначається, що у січні 2020 року підозрюваний, який з 2011 по 2019 рік відбував покарання у місцях позбавлення волі у Луганській області, разом зі спільницею розробив план здійснення крадіжки з пункту обміну валют, у якому вказана жінка працювала.
У ході підготовки до злочину жінка надала співучаснику дублікат ключів від дверей і сейфу та пароль від сигналізації.
Дочекавшись наповнення сейфу найбільшою сумою готівки, жінка повідомила про це свого спільника, а сама в цей день з метою забезпечення алібі поїхала додому на таксі разом з колегою.
За даними прокуратури, вночі спільник викрав з сейфу “обміннику” грошові кошти на загальну суму 9 мільйонів гривень у різних валютах.
Наступного дня, розділивши між собою викрадене, спільники роз’їхалися. Чоловік придбав позашляховик та переховувався на території Чернігівської області, де і був затриманий правоохоронцями. Пізніше у Києві затримали і його спільницю.
У ході обшуків у підозрюваних вилучили частину викрадених коштів та транспортний засіб.
Наразі обвинувальний акт відносно чоловіка за обвинуваченням у вчиненні крадіжки групою осіб, в особливо великому розмірі та легалізації доходів одержаних злочинним шляхом, тобто у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 185, ч. 1 ст. 209 КК України, скеровано до суду.
У разі доведення провини останньому загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас