Рекордна премія: голова Tesla Ілон Маск отримає акцій на $700 мільйонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рекордна премія: голова Tesla Ілон Маск отримає акцій на $700 мільйонів

Фондовий ринок
508
Гендиректор Tesla Ілон Маск ось-ось отримає премію у вигляді акцій компанії на суму понад 700 мільйонів доларів. Це буде перша і найбільша винагорода Маска на посаді гендиректора.
“З 2018 року голова Tesla Ілон Маск відмовився від зарплати в класичному вигляді на користь спеціальної програми виплат винагород за досягнення конкретних цілей і показників. Затверджений Радою директорів опціонний план передбачає виплату 12 траншів у розмірі 1% від кількості акцій Tesla.
І умовою для виплати першого траншу є досягнення 100 мільярдів доларів ринкової капіталізації. Точніше, на такому рівні вона (середній показник) повинна була протриматися пів року”, – йдеться в повідомленні. Як зауважив Bloomberg, середня капіталізація ось уже пів року тримається вище позначки 100 мільярдів доларів. Інші цілі – 20 мільярдів доларів доходу і 1,5 мільярда доларів прибутку – були досягнуті раніше. Таким чином, Маск розблокував можливість викупити 1% акцій Tesla або 1,69 мільйона акцій за ціною в 350 доларів за штуку.
“На момент написання цих рядків курс акцій Tesla становить 777,50 долара. Тобто, при такій ціні Маск потенційно міг би заробити близько 708 мільйонів доларів, продавши акції відразу. Але продати Він їх зможе лише через п’ять років”, – підкреслює видання.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас