У Мінекоенерго планують запустити аукціони з "зеленої енергетики" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінекоенерго планують запустити аукціони з "зеленої енергетики"

Казна та Політика
519
Міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища планує запустити аукціони з відновлюваних джерел енергії (ВДЕ) і укласти з інвесторами меморандум про зміни умов підтримки “зеленої енергетики” на добровільних засадах. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу уряду.
“Виконуюча обов’язки міністра енергетики та захисту навколишнього середовища України Ольга Буславець у форматі відеоконференції обговорила з міністром енергетики Литовської Республіки Жигімантасом Вайчюнасом перспективи співпраці двох країн у сфері енергетики та захисту навколишнього середовища. Ольга Буславець поінформувала колегу, що Мінекоенерго планує запустити аукціони ВДЕ і разом з Прем’єр-міністром України завершити дискусію з інвесторами в цей сектор, щоб укласти меморандум про зміну умов підтримки ВДЕ на добровольних засадах”, – йдеться в повідомленні.
Повідомляється, що Вайчюнас висловив підтримку таким планам і зазначив, що впровадження аукціонної моделі в його країні повністю себе виправдало і дозволило значно знизити ціну на електроенергію і зберегти привабливість інвестування в ВДЕ.
За словами Буславець, в Україні тепер профіцит електроенергії. Країна здійснює технічні і юридичні кроки, щоб синхронізуватися з енергосистемою Континентальної Європи ENTSO-E і співпрацювати з сусідніми країнами в контексті енергетики.
“Під час розмови сторони також обговорили питання диверсифікації джерел і маршрутів поставок природного газу, в тому числі з можливістю використання литовського LNG-терміналу, і домовилися тісніше співпрацювати між українськими та литовськими операторами ГТС в цьому напрямку”, – додали в прес-службі.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас