Рада запровадила додаткові заходи для підвищення соцзахисту медиків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада запровадила додаткові заходи для підвищення соцзахисту медиків

Казна та Політика
327
Верховна Рада України підтримала за основу та в цілому законопроект №3380 “Про внесення змін до деяких законів України з метою підвищення спроможності системи охорони здоров’я України протидіяти поширенню коронавірусної хвороби COVID-19”.
За нього проголосували 336 нардепів.
Згідно з законом, медичні працівники, які перебувають на самоізоляції через роботу з хворими на COVID-19, мають отримувати 100% заробітної плати незалежно від страхового стажу.
Також на волонтерських засадах до боротьби з епідемією дозволяють залучати лікарів-інтернів, а також лікарів-спеціалістів, які ще не мають кваліфікаційної категорії зі встановленням обмежень щодо такого залучення.

Антикризова інструкція від Finance.ua

Також вводиться обов’язкове тестування на амбулаторному та стаціонарному рівнях усіх осіб, які звертаються за медичною допомогою з ознаками коронавірусної хвороби, та контактних з хворими на COVID-19 осіб, а також медпрацівників, які працюють у закладах з надання медичної допомоги таким хворим, працівників Національної поліції, Національної гвардії та інших працівників, задіяних у здійсненні протиепідемічних заходів, незалежно від того, чи мали вони контакт з хворим на коронавірусну хворобу.
Крім того, закон містить доручення Кабміну, які стосуються оновлення алгоритмів тестування на амбулаторному рівні, визначення лікарень (першої, другої, третьої хвиль), куди направлятимуть хворих, черговість їх заповнення тощо.
Хвилюєшся за себе та близьких? Страхування від коронавірусу від 150 грн за півроку. Виплати під час COVID-19 до 50 тисяч гривень.

Страхування від коронавірусу

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас