Більшість продринків в Україні не змогли вийти з карантину, фермери нарощують збитки - УПОА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість продринків в Україні не змогли вийти з карантину, фермери нарощують збитки - УПОА

Фондовий ринок
457
Більшість продовольчих ринків в Україні, незважаючи на дозвіл Кабінету міністрів, так і не відновили свою роботу, українські фермери продовжують нарощувати збитки через обмеження на ринку збуту продукції, заявляє Українська плодоовочева асоціація (УПОА).
“Аналітики Української плодоовочевої асоціації продовжують отримувати повідомлення від вітчизняних виробників про проблеми з реалізацією плодоовочевої продукції, як торішньої, так і ранньої. З огляду на те, що карантин в Україні продовжено до 22 травня, збитки фермерів можуть досягти таких масштабів, що наступного року частина виробників просто не зможе почати новий сезон через брак коштів”, – повідомила директор з розвитку УПОА Катерина Звєрєва в коментарі агентству “Інтерфакс-Україна”.
За її словами, на сьогоднішній день ринки працюють тільки в деяких областях. При цьому їхню роботу істотно обмежено жорсткими санітарними нормами.
“Так, наприклад, на ринках, що функціонують у Києві, Одесі, Чернігові, Хмельницькому, Львові, перевіряється температура тіла відвідувачів на вході і контролюється кількість покупців в торговому павільйоні. Кожен з працюючих ринків повинен бути оснащений антисептиками, а відстань між продавцями – становити не менше 3 м. При таких умовах працювати здатні далеко не всі ринки, до того ж питання з громадським, обласним і міським транспортом залишається відкритим. Значна частина обслуговуючого персоналу, продавці і покупці фізично не здатні потрапити на ринок”, – пояснила вона.
Директор з розвитку УПОА помітила, що в інших обласних центрах – в Сумах, Харкові, Полтаві, Тернополі, Луцьку, Черкасах, Херсоні – продовольчі ринки все ще не працюють і навряд чи їх роботу буде відновлено ​​до пом’якшення карантину (11 травня). “Зокрема, в Сумах планує відновити роботу тільки центральний міський ринок, а по всій області з 12 травня повинні відновити роботу 27 продовольчих ринків. Зараз же навколо центрального ринку в Сумах фермери з приміських територій розбивають стихійні ринки і здійснюють продаж своєї продукції. Однак, подібні заходи переслідуються представниками поліції. Схожа ситуація спостерігається в Харкові та Черкасах, проте, за словами місцевих операторів, у більшості випадків представники правоохоронних органів закривають очі на стихійну торгівлю”, – зазначила експерт.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас