Курс на діджиталізацію: у Міненерго пояснили пропозицію майнити криптовалюту на АЕС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курс на діджиталізацію: у Міненерго пояснили пропозицію майнити криптовалюту на АЕС

Фінтех і Картки
1684
У Міністерстві енергетики та захисту довкілля України підтвердили те, що надали розпорядження Енергоатому вивчити можливість майнінгу криптовалют на атомних електростанціях.
Про це йдеться у повідомленні пресслужби відомства.
Необхідність спрямовувати вироблену енергію атомними електростанціями на майнінг криптоактивів Міненерго пояснює надлишковим виробництвом: споживання енергії падає через карантин та падіння промислового виробництва.
«Можемо реально трансформувати «пасив» у «актив». Маючи профіцит атомної генерації, один із сучасних інструментів використання надлишкової електроенергії — спрямування її на майнінг криптовалют. Це не лише дозволяє зберегти гарантоване навантаження на АЕС, але й дасть можливість підприємствам залучити додаткові кошти», — пояснили у Міненерго.
Там заявили, що Президент Володимир Зеленський оголосив курс на діджиталізацію. Такий курс у Міненерго вирішили втілити, будуючи центри обробки даних неподалік АЕС. Причому перші пілотні проєкти уряд вже реалізував в Енергодарі, неподалік Запорізької АЕС.
«У перспективі такі дата-центри можуть бути самоокупними і слугувати вирішенню завдань, визначених Президентом України Володимиром Зеленським», — додали у Міненерго.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас