67% громадян України, які виїхали з Польщі через карантин, хочуть повернутися назад (дослідження) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

67% громадян України, які виїхали з Польщі через карантин, хочуть повернутися назад (дослідження)

Особисті фінанси
2504
Лише 16% українців, які перебувають у Польщі цікавляться вакансіями – це в 2 рази менше, ніж місяць тому. Тоді як ті, хто зараз знаходиться в Україні – максимально цікавляться будь-якими можливостями легально виїхати на роботу в Польщу і вакансіями, що існують.
Про це свідчать дані аналізу компанії з міжнародного працевлаштування Gremi Personal (Польща).
«Все частіше звертаються з України та запитують, як перетнути кордон, чи можливо отримати робочу візу і чи є зараз робота в Польщі», – заявляє генеральний директор компанії з міжнародного працевлаштування Gremi Personal Томаш Богдевич.
Однак, за його словами, зараз перетнути кордон можуть лише громадяни України, які мають чинний дозвіл на роботу в Польщі.
З 4 травня польські консульства частково відновлюють видачу робочих віз, але поки тільки для роботи в сільському господарстві і міжнародних перевезеннях.
Скільки українців цікавляться роботою в Польщі:
  • запит українців на повернення в Польщу тільки збільшується – 67% громадян України, які виїхали з Польщі через карантин, хочуть повернутися назад;
  • третина українців, які залишилися в Польщі на час епідемії, продовжують цікавитися про можливість і далі працювати по безвізу, побоюючись депортації. Нагадаємо, що польський уряд прийняв рішення про автоматичне продовження віз і дозволів на тимчасове перебування і роботу, а також перебування за біометричними паспортами на 30 днів від дня закінчення епідемії.

Довідка Finance.ua:

  • Прем’єр-міністр Денис Шмигаль наполягає, що зацікавлені в українських працівниках роботодавці за кордоном повинні укладати контракт не менше ніж на три місяці.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас