Фальшиві долари: які купюри частіше підробляють — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фальшиві долари: які купюри частіше підробляють

Валюта
5917
В Україні, за даними Нацбанку, 75% всіх фальшивок в іноземній валюті – це долари, при цьому 96% підробок – 100-доларові купюри.
Примітно, що долари підробляють по всьому світу, і для багатьох злочинців – це прибутковий бізнес. Причому замовити підробку можна в Інтернеті: всі необхідні контакти є в Darknet (сегмент інтернету, де проводиться велика частина незаконних операцій), а домовитися про купівлю – в Telegram.
“Валюта” оплачується біткойнами, її доставляють просто поштою. Найчастіше платити потрібно близько 30% номіналу. Тобто за 100-доларову купюру просять $30”, – йдеться в статті.
При цьому варто відзначити якість роботи фальшивомонетників. Одна зі співробітниць відділу бухгалтерії великої української компанії розповіла про фальшиву 100-доларову купюру, яка попалася їй при обміні валюти. Навіть маючи навички визначення справжності валюти, не змогла самостійно розпізнати фальшивку. Більш того, і спеціальна машинка для підрахунку грошей, яка повинна сигналізувати про несправжні гроші, пропустила псевдо-купюру.
Незважаючи на те, що фальшиві гроші можуть попастися навіть в касах банків, легальні фінансові установи залишаються найнадійнішим продавцем валюти. У банків є більше можливостей виявити несправжні гроші.
Разом з тим в НБУ заявили, що загальна ситуація з фальшивими грошима далека від критичної, і згідно з оцінками банкірів, це радше виняток з правила.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас