У Кабміні розповіли, як зміниться Україна після пандемії коронавірусу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Кабміні розповіли, як зміниться Україна після пандемії коронавірусу

Казна та Політика
3155
Пандемія коронавірусу і пов’язаного з нею карантину серйозно позначаться на світовій економіці, тому Україна повинна скористатися наданим шансом.
Про це віцепрем’єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Вадим Пристайко розповів в інтерв’ю сайту “Сьогодні”.
“Бачите, наша “ Мрія “(літак Ан-225. – Ред.) стала настільки затребуваною в світі, що коли я спілкуюся з президентом “Антонова”, він вже навіть не радіє. Літаки у них ще є, але не вистачає екіпажів, щоб здійснювати всі ці польоти”, – каже віцепрем’єр.
За його словами, українські програмісти нарешті отримали повну свободу дій, можуть творити і бути затребуваними.
“Навіть деякі наші виробники, тим більше, ЄС відкрив безкоштовний доступ до раніше платних стандартів для виробництва захисних засобів від коронавірусу. Тому масове виробництво спирту (для медичних цілей. – Ред.) виявилося надзвичайно потрібним тут, в Україні, а також як гуманітарна допомога іншим націям”, – продовжує чиновник.
Він зауважив, що деякі сфери української економіки зажили інакше, не чекаючи цього.
“Однак деякі, безумовно, переживають складні часи. Уряд прийняв певні рішення, які дозволяють Україні поступово відновлюватися після карантину. Чи відновиться вона до такого стану, як була? Подивимося”, – підсумував Пристайко.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас