НБУ уточнив наглядові підходи заходів впливу до банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ уточнив наглядові підходи заходів впливу до банків

Казна та Політика
253
Національний банк уточнив наглядові підходи до розробки планів фінансового оздоровлення та заходів, розроблених проблемними банками для приведення діяльності у відповідність до законодавства.
Про це повідомляє пресслужба НБУ.
“Національний банк з метою посилення захисту інтересів вкладників та інших кредиторів банків уточнив наглядові підходи до розробки планів фінансового оздоровлення та заходів, розроблених проблемними банками для приведення діяльності у відповідність до законодавства”, – йдеться в повідомленні.
Зокрема, Національний банк встановив порядок розгляду Комітетом з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайту) платіжних систем наступних заходів та планів.
Комітет з питань нагляду протягом п’яти робочих днів з дня надходження до Національного банку повинен розглянути розроблені банком заходи для приведення своєї діяльності у відповідність до вимог законодавства та ухвалити рішення про їх прийнятність або подати банку зауваження.
Рішення Комітету з питань нагляду не пізніше наступного робочого дня має бути надіслане банку засобами електронної пошти Національного банку.
Банк зобов’язаний протягом п’яти робочих днів з дня отримання рішення Комітету з питань нагляду подати Національному банку доопрацьовані з урахуванням зауважень заходи щодо приведення своєї діяльності у відповідність до вимог законодавства.
Банк зобов’язаний забезпечити виконання заходів щодо приведення своєї діяльності у відповідність до вимог законодавства у строк, визначений рішенням Правління Національного банку про віднесення банку до категорії проблемних.
Національний банк також врегулював питання застосування заходів впливу за порушення банками вимог Національного банку, встановлених відповідно до статті 66 Закону України “Про банки і банківську діяльність”, а саме – штраф у розмірі 0,01% від суми зареєстрованого статутного капіталу банку.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас