Розумні будинки зможуть визначати присутність людини за диханням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розумні будинки зможуть визначати присутність людини за диханням

Технології&Авто
314
Сьогодні безліч побутових приладів підтримує функції розумного будинку. Найчастіше система визначає присутність людини за допомогою камер, датчиків руху або геолокації, але ці способи досить енерговитратні і викликають побоювання щодо захищеності особистих даних. Як альтернативу французькі дослідники розробили недорогий датчик, що визначає людину за її диханням.
На думку співробітників Університету Пердью, створений ними сенсор не тільки дозволить вирішити проблему з конфіденційністю, але і стане чудовою альтернативою наявним пристроям. Робота датчика здійснюється на основі відстеження рівня вуглекислого газу в повітрі. Так, щоразу, коли людина входить в кімнату, відбувається сплеск, який сигналізує різним приладам про необхідність увімкнення. Це можуть бути системи опалення або кондиціонування.
“Клімат-контроль і належна вентиляція особливо важливі, тому що більшість людей проводить в приміщенні значно більше часу, ніж зовні. Крім того, системи клімат-контролю і вентиляція також є величезними джерелами споживання енергії», — розповідають дослідники.
Вчені використовують у своєму пристрої дві технології: резонансне і резистивне зондування. Вони працюють у комбінації для виявлення вуглекислого газу. На їхню думку, це чудова альтернатива, яка дозволить їх розробці стати конкурентоспроможною за вартістю і енергоспоживанням.
Особливістю використання такого датчика стане автоматичне регулювання дорогих систем кондиціонування. Це допоможе знизити витрати на електроенергію в домашніх умовах, середніх і великих офісах. Патент на винахід вже отримано. Наступним кроком буде інтеграція датчика в існуючі системи розумного будинку.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас