У Києві судитимуть телефонних шахраїв, які виманили у людей понад мільйон гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві судитимуть телефонних шахраїв, які виманили у людей понад мільйон гривень

Кримінал
736
У Солом’янському районному суді Києва судитимуть чотирьох жителів Запоріжжя, які займалися телефонним шахрайством і обдурили людей на 1,1 млн гривень.
Про це повідомляє пресслужба столичної прокуратури.
Троє чоловіків і одна жінка за шахрайською схемою “ваш родич потрапив до лікарні” “заволоділи коштами літніх киян в особливо великих розмірах”. Усі обвинувачені – мешканці Запоріжжя.
“Жертвами аферистів ставали переважно люди похилого віку. При цьому подільники діяли настільки швидко, що пенсіонери, отримавши по телефону тривожну новину про своїх близьких, не встигали перевірити цю інформацію та віддавали свої заощадження. Таким чином від неправомірних дій “телефонних шахраїв” постраждало 7 жителів столиці, яким завдано шкоди на 1 млн 100 тис. гривень”, – йдеться у повідомленні.
Аферистів зловили у грудні минулого року під час чергової спроби виманити у пенсіонера гроші, які він встиг передати одному з учасників злочинної групи. Пізніше встановили інших спільників. Двоє учасників злочинної групи перебувають під вартою.
Обвинувальний акт за ч. 4 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене організованою групою в особливо великих розмірах) направлено до суду для розгляду по суті. Санкція статті передбачає від 5 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас