Міненерго запропонувало закупити в держзапас нафтопродукти, які подешевшали — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міненерго запропонувало закупити в держзапас нафтопродукти, які подешевшали

Енергетика
488
У Міністерстві енергетики та навколишнього середовища вирішили звернутися до Кабміну з пропозицією поповнити держзапаси нафти і нафтопродуктів в умовах мінімальних світових цін. Рішення було прийнято одноголосно на нараді з питань функціонування ринку нафтопродуктів під час карантинних заходів, передає enkorr.
Оперативна закупівля буде відбуватися в умовах мінімальних цін на ринку, а в подальшому паливо буде використовуватися для згладжування дефіциту на ринку. Закупівлю планується здійснити, в першу чергу, для заповнення потужностей Агентства державного резерву України. За даними представника Держрезерву, відомство здатне забезпечити зберігання додаткових 400 тис т. світлих нафтопродуктів (бензин, дизель, гас, нафта).
Учасники наради висловилися проти проведення закупівлі в рамках проекту зі створення мінімальних запасів нафти і нафтопродуктів, оскільки це вдарить по оперативності процесу. Глава “Нафтогаз Ойл Трейдингу” Сергій Федоренко зазначив, що проводити закупівлю необхідно в максимально прискореному режимі, для чого на експертному рівні необхідно опрацювати механізм майбутньої операції і передати в уряд готовий проект документа.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас