Що буде з кредитами в МФО після 30 квітня - думка експерта — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що буде з кредитами в МФО після 30 квітня - думка експерта

Кредит&Депозит
18273
Скасування штрафів і пені особливо не вплинуло на попит на ринку мікрофінансових послуг, запевняє директор «ШвидкоГроші» Олександр Холод.
“Попит збільшується через брак коштів у населення на гострі потреби, а відсутність штрафів тимчасово допомагає клієнтам впоратися з невеликими боргами і не переплачувати в разі складнощів при оплаті”, – говорить він.
При цьому директор «ШвидкоГроші» вважає, що “карантинні” пільги щодо кредитів не продовжать після 30 квітня 2020 року.
“Думаю, все повернеться до стандартного режиму роботи – як і раніше, мікрофінансові компанії будуть видавати позики, нараховувати відсотки по кредиту, а в разі неповернення вчасно – будуть задіяні штрафні санкції та пеня, які на час карантину були скасовані”, – відповів він на запит Finance.ua.
З його слів, “карантинні” пільги не триватимуть ще й тому, що для оформлення пролонгації на законодавчому рівні потрібно більше часу. Фактично, залишився тиждень – цього часу мало. А якщо додаткової пролонгації не відбудеться, то це означає, що з 1 травня на всі кредити, які не повернули вчасно, почнуть нараховувати штрафи. І з кожним днем ​​ця сума буде збільшуватися і додаватися до тіла кредиту і відсотків за користування.
Холод наголошує, що позичальникам важливо пам’ятати – в деяких МФО штрафні ставки ще вищі, ніж за кредитом.
Він також нагадує, що відсутність штрафу і пені не вирішує проблеми, яка виникне, якщо не платити за своїм боргом – такі борги залишаться і знову будуть збільшуватися.
“З огляду на всі обставини, вигідною виглядає можливість закрити борг в квітні, скориставшись спеціальними “карантинними” умовами. Адже всі ми розуміємо, що двомісячна амністія за простроченими боргами рано чи пізно закінчиться і ми всі будемо повертатися до нормального життя”, – каже Холод.
Вибрати кредит непросто. Неправильний вибір зробить його джерелом проблем. Зате правильно підібрана позика зможе виручити в потрібний момент. У нас на сайті працює спеціальний сервіс. З його допомогою можна швидко і комфортно переглянути умови і вибрати необхідний саме вам кредитний продукт.

Хочу отримати гроші онлайн 👀

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас