Верховний суд підтримав НБУ в суперечці про банкрутство українського банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Верховний суд підтримав НБУ в суперечці про банкрутство українського банку

Фондовий ринок
527
Нацбанк частково виграв справу у Верховному суді, в якій колишні власники банку “Новий” намагалися оскаржити рішення регулятора ще з липня 2017-го про банкрутство цієї фінустанови, повідомила сьогодні прес-служба НБУ.
Верховний суд погодився з позицією НБУ, що суди попередніх інстанцій, приймаючи рішення про незаконність визнання банку “Новий” неплатоспроможним, втрутилися в дискреційні (що здійснюються на власний розсуд) повноваження регулятора. Саму ж справу Верховний суд відправив на повторне слухання в суди першої інстанції.
“Національний банк також зазначив, що суди попередніх інстанцій не надали правової оцінки того, що акціонер порушив свій обов’язок щодо докапіталізації банку “Новий” до встановленого законодавством рівня, що призвело до настання неплатоспроможності банку”, – йдеться в повідомленні НБУ.
Серед акціонерів банку “Новий” було державне Конструкторське бюро “Південне”, яке і оскаржило визнання банку банкрутом. А виведення з ринку банку Нацбанк пояснив тим, що його регулятивний капітал опустився нижче третини мінімального рівня.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас