Міжбанк: мінімум 4 фактори сьогодні істотно вплинуть на ринок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: мінімум 4 фактори сьогодні істотно вплинуть на ринок

Валюта
1186
П’ятниця на валютному ринку пройде дуже цікаво.
По-перше, ми побачимо остаточну реакцію всього ринку на вчорашнє рекордне зниження Нацбанком облікової ставки відразу на 2% річних – до 8%.
По-друге, спрацює фактор виплат основних сум відшкодувань ПДВ. Остання декада місяця практично вже на середині і з урахуванням майбутніх вихідних – експортери дуже чекають цих грошей від держави.
По-третє, ефект закінчення тижня також психологічно впливає на поведінку учасників торгів навіть на карантині. Ми не очікуємо сьогодні обсягу операцій більш ніж на $210-260 млн при здійсненні до 500 угод.
По-четверте, пішла активна видача “1000 грн від Зеленського”, на що може відреагувати готівковий ринок. Або хоча б спробувати це зробити. Це в будь-якому випадку пожвавить спекулянтів, що грають на різницях готівкового і безготівкового курсів.
Як мінімум, ці 4 фактори сьогодні істотно впливатимуть на поведінку всього валютного ринку і, враховуючи малооб’ємність нашого міжбанку і його залежність від дій невеликої кількості гравців – на торгах явно буде цікаво. Адже цілі всіх цих гравців прямо протилежні. Експортери будуть намагатися притримати валюту до приходу відшкодувань ПДВ, імпортери – навпаки, намагатимуться оперативно закрити свої угоди перед вихідними, НБУ треба поповнювати резерви, а нерезиденти і спекулянти будуть закривати свої угоди як на ринку ОВДП, так і різнопланово діяти в частині купівлі/продажу валюти під фіксацію валютної прибутковості від продажу наших паперів на вторинці і водночас постаратися заробити на валютних коливаннях протягом дня.
Так що п’ятниця в будь-якому разі не дасть нудьгувати нікому: ні банкам, ні клієнтам, ні НБУ. Не варто забувати і того, що НБУ заявив про скорочення своїх планових щоденних купівель долара до $20 млн, що також психологічно впливатиме на ринок.
За розрахунками Finance.ua, коридор по долару 24 квітня на міжбанку буде перебувати в межах 26,90-27,25 гривень.
Курс долара на міжбанку – графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США – 27,09 / 27,13
Євро – 29,23 / 29,28
Російський рубль – 0,3628 / 0,3635
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-канале Finance.ua
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас