Новий вид шахрайства: в оренду беруть сторінку в соцмережі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий вид шахрайства: в оренду беруть сторінку в соцмережі

Кримінал
88480
У соцмережі активно пропонують взяти ваш акаунт в оренду. За це власник акаунту отримає від 1 тис. грн на місяць до 2,7 тис. грн за тиждень. Але такий вид підробітку – шахрайство, яке позбавить вас особистих коштів.
Журналіст Вадим Рибачук з’ясував, як працює ця схема і чому вона небезпечна. Він відповів на два рекламні оголошення. В одному випадку оренда відбувалася технічно – через віддалений доступ до комп’ютера, в іншому – відразу попросили скинути пароль і логін.
На питання, для чого їм акаунт, відповідали, що вони орендують акаунти саме з України, тому що тут дешевша реклама. Або за те, що в РФ є податок на рекламу, а з українських акаунтів її робити дешевше. З тих же причин просять підв’язати в рекламний кабінет свою платіжну картку, на яку вони (шахраї) нібито будуть пересилати кошти на рекламу в Фейсбуці і винагороду за оренду. І оплату обіцяють від 1000 гривень за місяць до 100 доларів за тиждень.
Для чого насправді потрібна оренда акаунту?
В першу чергу, “орендарі” поцікавилися, чи користувався Вадим рекламним кабінетом в фб.
Очевидно, їм потрібно було зрозуміти, чи можна потенційного користувача обдурити. Бо хто користувався, той знає, що до кожного акаунту в Фейсбуці за замовчуванням прив’язаний особистий рекламний кабінет. Розрахунок за рекламу в Фейсбуці робиться постфактум – спочатку користуєтеся рекламою і після досягнення певної суми або дати з вашої картки списуються кошти. Якщо ви вчасно платите за рекламу і витрачаєте багато грошей – зростає ліміт, на який можна користуватися рекламою.
Тобто, якщо ви підпишетеся на оренду акаунту, перші рази ви можете навіть отримати якісь міні-оплати. Але дуже швидко очікуйте борг перед Фейсбуком, або несподівано списаної суми з картки.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас