Милованов назвав наслідки від друку гривні для покриття державних видатків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Милованов назвав наслідки від друку гривні для покриття державних видатків

Казна та Політика
1286
Колишній міністр розвитку економки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов виступив проти друку грошей Національним банком для того, щоб покрити державні видатки у період коронавірусної кризи.
Про це він написав на своїй сторінці у FACEBOOK.
На його думку, друкування гривні посилить кризу та послабить державу.
“Так чому ж США можна друкувати гроші, а нам ні? Відповідь проста — якби ми могли друкувати долари, то нам теж можна було б. Але гривня — не долар. Довіри до гривні немає. Використовувати бюджет ефективно держава не вміє”, — пише ексміністр.
Як він зазначає, будь яка незабезпечена емісія (друк грошей) значно підвищує ризики паніки, зростання цін та курсу долару, та економічної кризи.
“Спочатку потрібно побудувати сильну державу, якій довіряють громадяни, а вже потім можна буде друкувати гроші. А не навпаки”, – додав Милованов.

Довідка Finance.ua:

  • Раніше у Національному банку України виступили проти ідеї емісії гривні для того, аби покрити дефіцит державного бюджету.
  • У Нацбанку вважають, що емісія (випуск) гривні призведе до інфляції, яка найболючіше вдарить по доходах малозабезпечених українців, яких держава, навпаки, має захищати.
  • Профінансувати дефіцит у Нацбанку пропонують за допомогою зовнішніх позичок, зокрема у МВФ.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас