МОЗ назвало щоденну вартість лікування хворих на коронавірус — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МОЗ назвало щоденну вартість лікування хворих на коронавірус

Казна та Політика
1779
Вартість лікування від коронавірусної інфекції в лікарнях України варіюється від 300 до 10 тисяч гривень за пацієнта на добу.
Про це в ефірі ТСН.Тижня сказала заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Микичак.
Вона пояснила, що вартість лікування залежить від стану пацієнтів. За її словами, майже 20-30% тих, хто перебуває в лікарнях з коронавірусом, вимагають інтенсивної терапії.
“Лікування є дуже різним. Вартість лікування залежить від стану пацієнта, від важкості перебігу захворювання, від тактики, яку обирає той чи інший лікар, та чи інша клініка, і від схильності пацієнта до сприйняття того лікування, яке призначається. Насправді до 80% пацієнтів, які захворіли на коронавірус, не потребують стаціонарного лікування. А з тих 20-30% пацієнтів, яких зараз в Україні госпіталізують, вони потребують інтенсивної терапії. Тому діапазон лікування залежить від цього. Приблизно від 300 до 10 тисяч гривень у день іде на лікування одного пацієнта в різних лікарнях в Україні”, – сказала Микичак.

Антикризова інструкція від Finance.ua 😷

Фінансування стаціонарного лікування беруть на себе держава та меценати.
“Держава бере на себе лікування через медичну субвенцію. А вже за квітень це лікування буде профінансовано відповідним пакетом програми медичних гарантій Національної служби здоров’я України. Без сумніву, що до цього долучаються і місцеві бюджети, долучаються благодійні фонди, меценати, за що ми надзвичайно вдячні усіх, хто сьогодні бореться з епідемією, хто підтримує наших медиків”, – зазначила заступниця міністра.
Хвилюєшся за себе та близьких? Страхування від коронавірусу від 150 грн за пів року. Виплати під час COVID-19 до 50 тисяч гривень.

Страхування від коронавірусу

За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас