Економісти висловилися щодо тимчасового обмеження експорту зерна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економісти висловилися щодо тимчасового обмеження експорту зерна

Аграрний ринок
841
Експерт Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин підтримує ідею часткового обмеження на період карантину експорту деяких видів сільськогосподарської продукції. Передусім продовольчої пшениці.
“З огляду на потенційно неврожайний для країни рік, думаю, все ж не варто ризикувати внутрішнім ресурсом. Принаймні, в найближчі місяці, – зазначив економіст в коментарі Укрінформу, – а з часом експортні плани можна буде переглянути. Десь в серпні, коли стане зрозуміло, скільки нового зерна зібрали селяни і які є перехідні запаси. Від цього і будуть залежати обсяги експорту в наступному маркетинговому сезоні”.
“При падінні купівельної спроможності у переважної частини українців такі заходи як продаж з держрезерву зерна для виготовлення борошна, щотижневий моніторинг цін, підрахунок балансів попиту і споживання, обмеження експорту зерна і гречки для задоволення потреб внутрішнього – це адекватні заходи”, – погоджується голова ГО “Національна рада економічного розвитку” Олексій Дорошенко.
Нагадаємо, в кінці березня Всеукраїнська асоціація пекарів та Асоціація “Борошномели України” звернулися з відкритим листом до Президента і Уряду, підкресливши, що одним із шляхів запобігання підвищенню вартості хліба є “введення тимчасового обмеження експорту зернової продукції продовольчої групи в обсягах, які необхідні для забезпечення потреб внутрішнього ринку на період очікуваної тривалості карантинних заходів”.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас