Ціни на нафту відновлюються після падіння до мінімумів за 18 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту відновлюються після падіння до мінімумів за 18 років

Енергетика
1081
Ціни на нафту у четвер, 16 квітня, трохи зросли після різкого падіння на попередній сесії.
Про це повідомляє агентство Reuters.
Нафту марки Brent виросла на 0,9%, до 27,94 долара за барель, ф’ючерс на WTI на 0,7%, до 20,01 долара.
У середу, після того, як офіційні дані показали, що запаси в США поставили рекорд, показавши тижневий зростання на 19,2 млн барелів вперше в історії, WTI впала до мінімуму з лютого 2002 року, при цьому Brent подешевшала більш ніж на 6%.
Дані Управління з енергетичної інформації також показали великі обсяги виробництва палива в США, незважаючи на те, що нафтопереробні заводи працюють на 69% потужності по всій країні, що є найнижчим показником з вересня 2008 року.
Ці цифри послідували за звітом Міжнародного енергетичного агентства (МЕА), згідно з яким прогнозований попит на нафту в квітні знизиться на 29 млн барелів на добу до найнижчого рівня за 25 років.
Прогнозована втрата попиту набагато більше, ніж скорочення виробництва, узгоджена країнами-виробниками (група ОПЕК+), які домовилися скоротити видобуток на 9,7 млн барелів на добу, очікуючи скорочення ще на 10 млн барелів на добу в інших країнах, включаючи Сполучені Штати, що може знизити видобуток на 20 млн барелів на добу.
“Враховуючи масштаби падіння попиту в цьому кварталі, скорочення ОПЕК+ не зможуть привести ринок до рівноваги найближчим часом, і це відображено в ослабленні цін, яке спостерігалося після операції з ОПЕК+”, – йдеться в повідомленні ING Bank в четвер.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас