Проти концерну Volkswagen подали позов відразу 250 000 осіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проти концерну Volkswagen подали позов відразу 250 000 осіб

Фондовий ринок
1245
Більш ніж 250 000 клієнтів концерну Volkswagen подали проти німецького виробника найбільший в історії колективний позов.
Він стосується так званого дизельгейта – в 2015 році стало відомо, що марка занижувала показання рівня шкідливих речовин у вихлопних газах автомобілів. Клієнти вимагають відшкодувати матеріальні збитки. Загальна сума виплат може перевищити 800 мільйонів євро.
Наразі в списку “ошуканих” клієнтів числиться від 250 до 262 тисяч клієнтів, які не змогли продати свої автомобілі за передбачуваними цінами: через заниження показників викиду шкідливих речовин в атмосферу дизельними двигунами, ринкова вартість моделей Volkswagen різко впала. Німецький концерн і Федеральне об’єднання споживачів домовилися, що всі учасники позову повинні зареєструватися до 20 квітня.
За попередньою угодою, Volkswagen зобов’язується виплатити компенсацію в розмірі 15 відсотків від початкової ціни покупки. Орієнтовно це складе від 1350 до 6257 євро залежно від типу транспортного засобу і року його випуску. У свою чергу, загальна сума відшкодування збитку, за оцінками компанії, складе приблизно 830 мільйонів євро. Всі виплати будуть проводитися за допомогою спеціальної електронної платформи. А незгодні з індивідуальним рішенням компанії матимуть можливість подати позов індивідуальному порядку. У цьому випадку розгляд справи може тривати до жовтня 2020 року.
Крім цього, виплати компенсацій не зможуть отримати клієнти, які не є громадянами Німеччини або купили автомобіль після 31 грудня 2015 року. Німецький концерн хоче домогтися мирової угоди до першого слухання у федеральному суді, яке має відбутися 5 травня.
Останні звинувачення Volkswagen в “Дизельгейті” почалися в кінці минулого року, коли в штаб-квартиру німецького концерну нагрянула прокуратура. Слідчими були вилучені документи, що стосуються розробки та випробувань дизельного двигуна з індексом EA288, в процесі експлуатації якого, за словами німецьких інженерів, могли виникати екологічні проблеми.
За матеріалами:
motor.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас