Китайський ринок оговтується: Apple продала у березні вп'ятеро більше iPhone — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайський ринок оговтується: Apple продала у березні вп'ятеро більше iPhone

Фондовий ринок
468
Найбільший в світі ринок з продажу смартфонів, схоже, оговтується та починає відновлюватись після кризи. Завдяки цьому у березні компанія Apple відвантажила в Китаї приблизно 2,5 мільйона iPhone.
Цей показник у 5 разів більший, ніж був у в лютому. У лютому в Китаї було відвантажено близько 500 тисяч смартфонів Apple.
За даними Китайської академії інформаційних і комунікаційних технологій (CAICT), урядового аналітичного центру, загалом поставки смартфонів у Китаї в березні склали 21 мільйон одиниць. Це більш ніж в три рази перевершує показник у лютому.
На початку березня у Китаї відновили свою роботу торгові точки і системи доставки електронної комерції – вони перебували у режимі паузи під час жорстких заходів щодо стримування спалаху.
Через вплив коронавірусу корпорація Apple змушена була закрити всі свої магазини на території Китаю. Та вже 13 березня в компанії повідомили, що усі 42 офіційні магазини Apple знову запрацювали. Щоправда, деякі з них працюють за зміненим графіком.
При цьому говорити про повне відновлення ринку ще зарано. Адже цей показник все ще на 20% менший, ніж було відвантажено в березні 2019 року.
Однак, виробники смартфонів покладають великі надії на відновлення попиту в Китаї. Адже у США та Європі ситуація продовжує загострюватись, тож це завдає збитку продажам та економічній ситуації загалом.
За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас