НБУ порадив банкам не підвищувати ставки за депозитами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ порадив банкам не підвищувати ставки за депозитами

Кредит&Депозит
2063
Національний банк рекомендував банкам не підвищувати ставки за депозитами і виважено проводити процентну політику, враховуючи низьку інфляцію.
Про це повідомляється на сторінці регулятора у FACEBOOK.
«Протягом березня деякі банки підвищили ставки по депозитах на 1-1,5 п. п., прагнучи застрахуватися від потенційних відтоків коштів вкладників. Однак істотного відтоку в березні так і не було. Кошти на рахунках населення у банках з початку березня збільшилися на 13 млрд у гривні за станом на 9 квітня (4%) і трохи скоротилися в доларовому еквіваленті (мінус 2%)», – повідомив Нацбанк
Регулятор підкреслив, що тримати високі ставки сьогодні економічно не вигідно.

Довідка Finance.ua:

  • Банки вже почали підвищувати депозитні ставки, щоб заспокоїти вкладників, які нервують через карантинні обмеження та економічну невизначеність.
  • Обсяг коштів, розміщених фізичними особами на рахунках у банках у гривні та іноземній валюті, за оперативними даними, збільшився на 5,6% до 601,633 млрд гривень станом на 1 квітня.
  • У Національному банку запевнили, що не буде обмеження на зняття депозитів для населення.
До речі, якщо ви вважаєте, що відсотки за вкладами в Україні не такі великі, переходьте за посиланням. Finance.ua допомагає заробляти більше на вкладах.

Отримати бонус до депозиту 💰

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас