Дефолт - це не вихід, борги все одно доведеться виплачувати - Гетманцев — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дефолт - це не вихід, борги все одно доведеться виплачувати - Гетманцев

Казна та Політика
1826
Дефолт – це не вихід. Жодна країна в світі не закінчувала дефолт на кращих умовах, ніж були до дефолту.
Про це заявив голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в інтерв’ю LB.ua
На думку голови Комітету, дефолт Україні не загрожує: “У нас достатньо ресурсів, щоб до кінця прожити цей рік, навіть враховуючи ті борги, які нам необхідно погасити. А ви знаєте, що кожна 3 грн у нас – це заборгованість… Дефолт – це не вихід. Ті, хто кажуть: ось, давайте оголосимо дефолт і заощадимо третину бюджету. Направимо цю третину на боротьбу з коронавірусом і так далі. У них виходить така “легка і красива” математика. Але в ній погано одне. Ця математика абсолютно не відповідає дійсності”.
За його словами, навіть у разі технічного дефолту Україна повинна буде виплачувати борги.
«…Жодна країна в світі не закінчувала дефолт на кращих умовах, ніж були до дефолту. І хочемо ми цього, не хочемо ми цього, нам необхідно виплачувати за боргами навіть у разі технічного дефолту. Виплачувати значно більше».
Данило Гетманцев підкреслив, що дефолт – це не вирішення питання, оскільки всі наші боргові зобов’язання – це система.
“Тому дефолт – це не вирішення питання, як і реструктуризації боргів. Оскільки всі наші боргові зобов’язання – це система. Вони між собою так чи інакше пов’язані. Якщо ми допускаємо технічний дефолт або реструктуризацію за одним зобов’язанням, дефолт виникає і за іншими, тому нам необхідно це погоджувати з усіма кредиторами. А кредиторів у нас досить багато і різних. Адже це не тільки МВФ. Крім того, є ще зобов’язання наших підприємств, які випустили цінні папери. Випадок суверенного дефолту спричиняє дефолт і для них”.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас