Без співпраці з МВФ дефолту не буде - міністр фінансів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Без співпраці з МВФ дефолту не буде - міністр фінансів

Казна та Політика
3284
Міністр фінансів не очікує дефолту України без кредиту МВФ.
Таку заяву міністр фінансів Сергій Марченко зробив в п’ятницю в ефірі одного з телеканалів.
На пряме питання, чи без співпраці буде дефолт в Україні, він дав коротку відповідь: «Ні, не буде. Але буде дуже складно».
Він розповів, що кредитування міжнародних фінансових організацій неможливо без ухвалення «антиколомойського» закону. До цього проєкту вже подано понад 16 тис. правок.
«Україна взяла на себе певні зобов’язання і ми маємо прийняти цей закон. І на сьогоднішній момент є всі можливості для того, щоб це було зроблено», – вірить міністр.
При цьому зміни до бюджету, які передбачають зростання дефіциту втричі, передбачає і фінансування МВФ, і фінансування Світового банку, і фінансування Європейської комісії.
«Ризиків дуже багато, і ви їх всі прекрасно розумієте. Цей бюджет непростий. Якщо у нас будуть обмежені можливості запозичень, ми будемо робити інші радикальні кроки. Але на сьогоднішній момент ми сподіваємося, що парламент проявить добру волю і прийме необхідні закони», – сказав він.
Президент Володимир Зеленський після засідання голів фракцій у березні заявив, що МВФ зможе швидко прокредитувати Україну на $2 млрд, а загальний обсяг програми може становити $8 млрд, з урахуванням підтримки Світового банку та ЄБРР – $10 млрд.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас