Аукціонний дім Christie's сплатить майже $17 млн штрафу за податкові порушення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аукціонний дім Christie's сплатить майже $17 млн штрафу за податкові порушення

Фондовий ринок
145
В межах угоди про уникнення судового переслідування аукціонний дім Christie’s виплатить $16,7 млн за несплату належним чином податку з продажів в Нью-Йорку з 2013 по 2017 роки. Про це із посиланням на дані офісу окружного прокурора Манхеттена повідомляє NYT.
Штраф було накладено після багаторічного розслідування практики сплати податків в підрозділах компанії в Лондоні, Амстердамі, Дубаї ат Гонконзі. Прокуратура Нью-Йорку вимагає, щоб $10 млн були сплачені зараз, решта – через два роки.
В 2013 році Christie’s створила окрему компанію Christie’s Private Sales, яка мала централузівати приватні покупки. При плануванні запуску нової компанії, за словами прокурорів, старший податковий консультант сказав керівникам, що новій компанії, що базується в Лондоні, не треба буде реєструватись для збору податків з продажів штату Нью-Йорк та місцевого податку.
В той час спеціалісти з продажів Christie’s висловлювали занепокоєність щодо того, що продажі в роздрібних магазинах в Нью-Йорку не обкладаються податком. Згідно з деякими документами, навіть певні клієнти задавались питанням, чому їхні покупки не обкладаються податком.
За словами прокурорів, після того, як штат юристів в Нью-Йорку почав наполягати на необхідності змінити ситуацію, генеральний адвокат Christie’s оголосив, що Christie’s Private Sales почне збирати податок з продажів у Нью-Йорку.
Однак згідно з внутрішнім документом, який отримав офіс окружного прокурора, інший податковий консультант рекомендував Christie’s Private Sales уникати реєстрації для збору податків з продажів в штаті, тому що це могло спровокувати перевірки податкових документів.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас