За три місяці до держбюджету сплачено 100 млн грн податкового боргу - Офіс Генпрокурора — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За три місяці до держбюджету сплачено 100 млн грн податкового боргу - Офіс Генпрокурора

Казна та Політика
180
За три місяці до державного бюджету надійшло понад 100 млн грн боргу за несплату податків і зборів. Про це повідомляє пресслужба офісу Генерального прокурора України.
“…За 3 місяці поточного року до державного бюджету надійшло понад 100 млн грн боргу у низці кримінальних проваджень щодо умисної несплати суб’єктами господарської діяльності податків і зборів”, – йдеться у повідомленні.
Відзначається, що в цих процесах слідством встановлені порушення при проведенні експортно-імпортних операцій, сплаті податку з доходів фізичних осіб, а також відрахуванні державі частини прибутку, в результаті яких підприємства не сплатили до бюджету близько 500 млн грн.
“З 2019 року, незважаючи на фактичне визнання податкового боргу, він не був сплачений через низьку активність слідства і прокурорів. Тільки після заслуховування стану досудового розслідування в цих кримінальних провадженнях в офісі Генерального прокурора були вжиті дієві заходи. В результаті до бюджету сплачено п’яту частину загального боргу”, – додається в повідомленні.
Наразі робота щодо подальшого погашення завданих державі збитків триває.
Нагадаємо, за 2019 рік загальна сума надходжень екологічного податку до українського бюджету склала 5 020 906,1 тис. грн.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас