Коломойський і син Палиці стали співвласниками двох нафтопереробних комплексів - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коломойський і син Палиці стали співвласниками двох нафтопереробних комплексів - ЗМІ

Фондовий ринок
1526
У січні 2020 року олігархи Ігор Коломойський, Геннадій Боголюбов і син народного депутата Ігоря Палиці – Захар стали співвласниками двох нафтопереробних комплексів: ВАТ “Нафтохімік Прикарпаття” та ВАТНПК-Галичина”. Останній має потужності, що дозволяють переробляти до 2,3 млн. тонн нафти на рік.
Про це повідомляється в матеріалі ЕП і Центру протидії корупції.
Народний депутат Палиця свого часу також був причетний до “Нафтохіміка Прикарпаття”. Протягом 1999-2003 років він виконував обов’язки голови правління цього підприємства.
Протягом 2009-2019 років акції “Нафтохіміка Прикарпаття” і “НПК-Галичина” були розподілені між державою (26%) і чотирма офшорними компаніями з Британських Віргінських островів: “Romannor investments ltd”, “Domennium enterprises ltd”, “Weavernal holdings ltd “і” Deneiro ventures ltd, які ЗМІ пов’язували з групою “Приват”.
Про зв’язок з цією групою свідчать і фінансові зв’язки банку і нафтопереробного комплексу. “НПК-Галичина” фігурує в кримінальному провадженні про створення злочинної організації для привласнення коштів “Приватбанку”.
Йдеться про 126 млрд грн, які були виведені в період, коли Приватбанк уже був визнаний проблемним і потребував оздоровлення.
НПК-Галичина” – одна з тих 193 компаній, які Коломойський і Боголюбов фактично врятували, перевівши їхні борги на 36 неопераційних в основному новостворених компаній, які не мали достатніх коштів для обслуговування кредитів.
У квітні 2019 суддя надав слідчим дозвіл на вилучення документів ВАТНПК-Галичина”.
Разом з Палицею і Коломойським бенефіціарами нафтопереробних комплексів стали: Геннадій Боголюбов, Мордехай Корф, Юрій Кіперман, Світлана Делі, Євген Кричевський, Дмитро Потішман, Олексій Буйніс, Оксана Палиця і Уріел Лейбер.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас