Криза неплатежів загрожує колапсом галузі - "Донбасенерго" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Криза неплатежів загрожує колапсом галузі - "Донбасенерго"

Фондовий ринок
481
Високий рівень нерозрахунків населення та інших споживачів електроенергії в період карантинних заходів може призвести до дефіциту коштів по ланцюжку від постачальників до генеруючих компаній, внаслідок чого генерація не матиме коштів для купівлі палива, проведення ремонтів, здійснення виплат персоналу, що в підсумку може призвести до колапсу в енергетичній галузі.
Про це заявив комерційний директор ПАТ “Донбасенерго” Олег Ларіонов.
“Першими цей удар відчують постачальники універсальних послуг і постачальник “останньої надії”, потім – безпосередньо виробники електроенергії, які недоотримають кошти за товарну продукцію, отже, не зможуть здійснювати закупівлю палива, проводити ремонти, розраховуватися з кредиторами і персоналом. Високий рівень несплати за електроенергію може призвести до колапсу у вітчизняній енергетиці і економіки країни в цілому”, – відзначили в компанії.
В “Донбасенерго” також вважають, що зростання неплатежів за електроенергію матиме негативні наслідки як для електроенергетики, так і для суміжних галузей – вугледобувної, залізниці тощо. За словами Ларіонова, дії уряду і парламенту в період карантину повинні бути спрямовані не тільки на стримування поширення коронавірусної інфекції, але і на підтримку базових галузей промисловості, в тому числі внаслідок цільової бюджетної підтримки незахищених верств населення та стратегічних підприємств.
“На нашу думку, рішення, що дозволяють не платити за спожиту електроенергію, взагалі неприпустимі, особливо в цей тяжкий для країни час”, – додали в компанії.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас