Авіакомпанія Коломойського просить у держави $50 млн кредиту на пільгових умовах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Авіакомпанія Коломойського просить у держави $50 млн кредиту на пільгових умовах

Фондовий ринок
1516
Компанія МАУ, яка належить Ігорю Коломойському, просить, аби держава видала їй стабілізаційний кредит на суму близько 50 мільйонів доларів під пільгові 5-6% річних для того, аби вона могла пережити кризу.
Про це повідомив президент МАУ Євген Дихне в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна».
«Ми написали у всі органі, які можуть вплинути на ситуацію, описали проблеми ринку, повідомили про те, що очікуємо лише у нашій компанії прямі збитки від простою у розмірі близько 60 мільйонів доларів», — заявив Дихне.
Він зазначив, що МАУ запропонувала державі варіант підтримки — надання стабілізаційного кредиту, а не отримання дотацій, що практикується в інших країнах. Розмір такого кредиту Дихне оцінив у 50 мільйонів доларів. Видати кредит міг би один з державних банків.
«Стабілізаційний кредит, як правило, передбачає, що держава бере на себе частину відсоткової ставки. І якщо сьогодні відсоткова ставка у комерційних банках близько 11-12% річних, то ставка по стабкредиту має бути близько 5-6%», — додав президент МАУ.
Зазначимо, що авіакомпанії наразі зазнають збитків через заборону на авіаперельоти та карантин. За розрахунками аналітиків CAPA, до кінця травня 2020 року більшість авіакомпаній світу можуть збанкрутувати.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас