Уряд назвав головні напрямки підтримки економіки під час кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд назвав головні напрямки підтримки економіки під час кризи

Казна та Політика
728
В уряді назвали ключові напрямки державної підтримки економіки у зв’язку з економічною кризою, яку викликала пандемія коронавірусу.
Їх перерахував міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко під час брифінгу 8 квітня.
Зокрема, через кризу в уряді очікують, що економіка України впаде на 4,8% проти попереднього року, а безробіття та інфляція, навпаки, збільшаться. Через це необхідно переглядати бюджет та закладати у ньому державну підтримку.
«Виходячи з тих викликів, які є, ми ставимо перед собою 3 напрямки завдань: зберегти максимальну кількість робочих місць, підтримати тих, хто втратив роботу, забезпечити відновлення економіки після коронавірусу», — повідомив Петрашко.
В уряді зазначають, що наразі активно працюють над розширенням програм допомоги безробітним та спрощують доступ до них. Також уряд спрощує отримання допомоги тими людьми, які втратили роботу тимчасово, через карантин.
«Ми доопрацьовуємо з банкірами так звану програму «5-7-9» (програма дешевих кредитів для бізнесу під 5-7-9% річних. – Ред.). Сподіваюся, що найближчим часом ми її доопрацюємо та погодимо. Також розробляємо більш широку програму спільно з Нацбанком», — зазначив Петрашко.
За його словами, нові кредитні програми уряду будуть орієнтуватися на практики США та ЄС. Зазначимо, що раніше уряд США виділив на стимулювання економіки понад 2 трильйони доларів, зокрема створив фонд дешевих кредитів малому бізнесу.
«У бюджеті збережена підтримка аграріїв, створення та продовження фінансування високотехнологічних галузей економіки через державне оборонне замовлення, і підтримка експорту на порядку денному», — додав Петрашко.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас