Кабмін пропонує організувати зняття грошей з карток у касах магазинів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін пропонує організувати зняття грошей з карток у касах магазинів

Особисті фінанси
3945
Кабінет міністрів України пропонує банкам створити можливості для зняття готівкових коштів в торгових мережах через платіжні термінали одержувачам пенсій та допомоги з банківських карток.
Таку пропозицію на засіданні 8 квітня уряд попередньо підтримав з можливістю доопрацювати протягом двох діб.
За словами міністра соціальної політики Марини Лазебної, уряд, за підтримки 43 українських банків і “Укрпошти”, впроваджує експериментальний проект, в якому пропонує інструменти для здійснення дистанційної оплати за житлово-комунальні послуги не виходячи з дому.
“Кожен, хто отримає пенсію або соціальну виплату, буде проінформований про можливість оплатити рахунки за комунальні послуги через банківські організації або “Укрпошту”. Крім того, “Укрпошта” буде забезпечувати нашим громадянам можливість оплачувати ЖКП безпосередньо у листоноші, під час отримання грошової допомоги або замовивши таку послугу через телефони гарячої лінії “Укрпошти”, – зазначила вона.
Крім того, за словами Лазебної, Кабмін зараз пропонує, щоб отримання пенсій і соцвиплат було можливим в тому числі через банківські організації грошовим переказом. “У цій постанові уряд також рекомендує банкам створити можливість для зняття готівки в торгових мережах через платіжні термінали одержувачам пенсії і допомоги з банківських карток”, – підсумувала вона.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас