Соцвиплати, призначені раніше, продовжать виплачувати аж до завершення карантину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Соцвиплати, призначені раніше, продовжать виплачувати аж до завершення карантину

Особисті фінанси
511
Кабінет Міністрів продовжив на період карантину виплати державних соціальних допомог, які були призначені раніше.
Таке рішення уряд ухвалив на засіданні 8 квітня.
Українцям не потрібно буде особисто звертатися до органів соціального захисту. Зазначається, що особи з інвалідністю продовжать отримувати державні виплати до закінчення обмежувальних заходів. Також Кабмін продовжив терміни державної допомоги сім’ям з дітьми, особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю, а також особам, які не мають права на пенсію та іншим.
При цьому заяви і документи, необхідні для призначення соцдопомоги, можна буде висилати поштою. Уряд також вирішив, що протягом місяця після закінчення карантину органи соцзахисту будуть проводити перерахунок розміру виплаченої соцдопомоги на підставі поданої особою або її представником заяви та відповідних документів.
Нагадаємо, що раніше Кабінет Міністрів ухвалив рішення проіндексувати пенсії з травня 2020 року на 11%. Таке рішення український уряд ухвалив на засіданні 1 квітня.
Крім того, з 1 квітня почнуться щомісячні виплати по 500 грн людям, старшим за 80 років і розмір пенсії яких не перевищує 9205 грн. Також виплачуватимуть одноразову допомогу в 1000 грн для пенсіонерів, пенсії яких менші за 5 тисяч грн. Що ж стосується індексації, то, за словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, середній розмір підвищення складе 260 грн.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас