Нафтогаз готує нові позови до Газпрому на більш ніж $17 мільярдів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтогаз готує нові позови до Газпрому на більш ніж $17 мільярдів

Енергетика
842
Виконавчий директор НАК “Нафтогаз України” Юрій Вітренко у відповідь на поширену в ЗМІ інформацію, що йому “шукають заміну”, розповів, що готує додаткові позови до ВАТ “Газпром” ще на 17,3 млрд доларів.
Про це він написав у Facebook.
“Мені не дуже подобається ідея коментувати чутки про чиїсь наміри, і якщо вже й коментувати, то краще, щоб у цій ситуації це робив не я. Але зі свого боку можу сказати, що арбітраж проти Росії щодо активів у Криму – це не головна сфера моєї відповідальності в “Нафтогазі”. Якщо говорити про оновлений позов, який ми подали цього року, то я відповідав тільки за економічну складову, тобто за суму компенсації. Моя головна відповідальність як виконавчого директора – це відносини з “Газпромом”. Власне з ним у грудні минулого року від імені “Нафтогазу” я підписав контракт про Транзит з гарантованим доходом 7,2 млрд доларів”, – написав Вітренко.
За словами виконавчого директора, він продовжує працювати над тим, щоб контракт не зірвався і щоб Газпром не був звільнений від обов’язку сплатити ці 7,2 млрд, навіть якщо він не буде подавати газ для транзиту. Зобов’язання Газпрому передбачені принципом “качай або плати”, який був закладений в новий контракт.
“Крім того, моя команда чітко сформулювала і представила на узгодження наглядовій раді “Нафтогазу” додаткові «питання» до «Газпрому» на суму ще 17,3 млрд дол. У разі узгодження – попереду також багато роботи”, – додав Вітренко.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас