Структури Коломойського скуповують українську нафту за рекордно низькою ціною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Структури Коломойського скуповують українську нафту за рекордно низькою ціною

Фондовий ринок
4342
ПАТ “Укрнафта” на аукціоні 7 квітня продало 608 тисяч т нафти за ціною 5204 грн/т з ПДВ, що дорівнює приблизно $21,7 за барель без ПДВ.
Про це свідчать дані “Української енергетичної біржі”, повідомляє enkorr.
Зазначено, що реалізований на торгах обсяг дорівнює приблизно обсягу видобутку “Укрнафтою” за 5 місяців. Згідно з бюлетенем аукціону, була продана нафта, видобута з грудня 2019 року до квітня 2020 року включно. Частина цієї нафти на момент продажу вже перебувала в резервуарах Кременчуцького НПЗ — єдиного споживача нафти “Укрнафти”.
“Ціна, за якою була оформлена купівля нафти, склала $159,2/т, що стало найнижчою з вересня 2009 року, тобто — більш ніж за 10 останніх років”, — йдеться в повідомленні.
При цьому стартова ціна нафти була розрахована аукціонним комітетом на підставі котирувань нафти Urals за 15 днів до подання “Укрнафтою” заявки на проведення аукціону. Про проведення торгів “Укрнафта” повідомила 3 квітня, тобто в розрахунковий період увійшли котирування кінця березня-початку квітня, коли в окремі дні вартість Urals на кілька днів провалювалася до мінімуму з 1999 року.
Нагадаємо, після того як уряд в 2015 році скасував всі знижки і понижувальні коефіцієнти до вартості української нафти, “Приват” регулярно саботує аукціони “Укрнафти”, якщо його не влаштовує стартова ціна. Ресурс викуповується на додаткових торгах і в більшості випадків за нижчою ціною, ніж виставлялася спочатку. Незважаючи на зрив аукціонів, у підсумку “Приват” отримує всі 100% видобутої “Укрнафтою” нафтової сировини.
Як зазначається, “Приват” має можливість вибору більш прийнятної для себе ціни на аукціонах “Укрнафти” через те, що умови відвантаження на практиці виключають участь будь-якої іншої компанії, крім нього.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас