До законопроекту про банківське регулювання подано близько 6 тисяч поправок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До законопроекту про банківське регулювання подано близько 6 тисяч поправок

Казна та Політика
197
Заступник голови фракції “Голос” Ярослав Железняк повідомив, що до законопроекту про банківське регулювання, який 30 березня Верховна Рада прийняла в першому читанні, подано вже близько 6 тисяч поправок.
Про це він написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook.
“Ну що, поки станом на зараз у нас уже близько 6 тисяч поправок до банківського закону і, судячи з темпу, то фінальна цифра дотягне до 8-8,5 тисячі поправок (хоча я досі вірю в потенціал колег і цифру 10К+)”, – зазначив Железняк. Він додав, що цей обсяг тексту “ще фізично важко звести”, тому очікувати засідання профільного парламентського комітету “раніше середи, напевно, не варто”.
30 березня Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності (№2571-д), необхідний для початку реалізації нової програми співпраці України з Міжнародним валютним фондом.
Законопроект передбачає невідворотність процесу виведення банку з ринку, оскільки відповідне рішення Національного банку не можна буде скасувати або призупинити за рішенням суду. Водночас, документ чітко визначає передумови і процедуру отримання колишніми власниками виведених з ринку банків компенсацій, якщо вони доведуть в суді незаконність рішення НБУ.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас